top of page

Over mij...

Als ik kijk naar wat het leven mij in 59 jaar heeft gebracht, dan voel ik me enorm dankbaar en rijk. Allereerst omdat ik de moeder ben van twee prachtige, volwassen kinderen. En daarnaast omdat ik een vak heb dat mij dagelijks herinnert aan de persoonlijke en professionele lessen die ik leerde en wat een voorrecht het is om in vrijheid en in liefde te kunnen leven en groeien. Dankzij dit prachtige werk ontmoette ik bovendien mensen van over de hele wereld. Elk met hun unieke verhalen. Ik ben dankbaar voor de kwetsbaarheid, de moed en het vertrouwen waarmee zij die verhalen deelden. Zonder dàt kon en kan ik mijn werk niet doen.

 

Ook in mijn vrije tijd voer ik graag mooie gesprekken met mensen die me dierbaar zijn, liefst tijdens een rijke, gezonde maaltijd die uren duurt. En verder word ik heel blij van het zorgen voor de talloze planten in en om mijn huis, het werken aan mijn conditie in de sportschool, boeken lezen in de zon, genieten van kunst, muziek, theater, dansen, bordspelletjes spelen met mijn kinderen of reizen maken naar warme oorden ver weg van toeristen.  

Mijn eigen zoektocht

Om met mensen op de diepere bewustzijnsniveaus te kunnen werken moest ik eerst bij mijzelf de zoektocht naar binnen starten. Dit gebeurde niet alleen door nieuwsgierigheid maar vooral omdat het leven mij wakker schudde. Mijn scheiding in 2004, een burnout, de aftakeling en het overlijden van mijn beide ouders en andere vormen van verlies veroorzaakten een pijn die de behoefte wekte om mijzelf beter te begrijpen. Ik ging me verdiepen in mijn persoonlijkheid, mijn diepere drijfveren, mijn verleden. Dat hielp en helpt me om de oorsprong van mijn eigen vertrouwde dynamieken en patronen te zien en begrijpen. Ik zal dit blijven doen want ontwikkelen is nooit klaar.

 

Zelfleiderschap is wat mij betreft een levenslange zoektocht die niet als doel heeft een ‘goed’ mens maar een ‘heel’ mens te zijn. Sterk en kwetsbaar tegelijk. Mijn eigen zoektocht gebruik ik ook veelvuldig in trainingen en coachingsgesprekken. Niet omdat ik nu weet hoe het werkt, of hoe het moet. Wel omdat het prettig is om begeleid te worden door iemand die zelf ook weet heeft van de thematiek waar je als deelnemer of coachee mee komt. Zonder dat het teveel over mij gaat, gebruik ik mijn eigen verhalen om deelnemers of coachees uit te nodigen om zelf op onderzoek te gaan. Wanneer je met mij werkt, kan je er van op aan dat ik iedere vraag die ik je stel, ook al eens aan mezelf heb gesteld.

Wat drijft mij?

Sinds 1992 heb ik ervaring in het faciliteren van balans, kracht, vertrouwen en rust in het leven van anderen. Ik doe dat als trainer en als coach. Het liefst werk ik met slimme, gedreven leiders en professionals die hun persoonlijk leiderschap (verder) willen ontwikkelen. Het is mijn missie om bij te dragen aan een betere wereld door het ontwikkelen en maximaliseren van het persoonlijk leiderschap van mijn deelnemers en coachees. Dit brengt hen dichter bij het realiseren van hun dromen. Daarom heet mijn bureau ‘Dreams in Business’.

Wat kenmerkt mij?

Mijn kracht is dat ik makkelijk veiligheid en diepgang creëer door me, met mijn hart erin en mijn oordeel eruit, met mensen te verbinden. Daarnaast waarderen deelnemers en coachees de helderheid, focus en rust die ik bied. In de samenwerking met mijn opdrachtgevers (‘betalende’ klant) word ik omschreven als betrouwbaar, zorgvuldig en vakkundig.

Waar ben ik goed in?

Ik heb me gespecialiseerd in het werken op de diepere bewustzijnsniveaus van mijn deelnemers en coachees; de lagen van waarden, overtuigingen, identiteit en missie. Daarbij beschouw ik mijzelf als een enabler die beschikt over een rijk gevulde rugzak met technieken, theorieën, oefeningen, modellen en opdrachten die ik, desgewenst zonder voorbereiding, op maat kan inzetten. Je zou kunnen zeggen dat ik in de loop der jaren zèlf het gereedschap ben geworden. Dit maakt mij vrij om in het moment te werken met wat er is.

  • Ik praktiseer wat ik ‘predik’.

  • Ik begin met het eind voor ogen.

  • Ik denk niet in goed of fout.

  • Ik gebruik kennis als gereedschap, niet als doel.

  • Ik ga zo ver als mogelijk maar niet verder dan nodig.

  • Ik stel jouw behoeften en niet die van mijzelf centraal.

  • Ik zal niet meer losmaken dan ik zelf weer vast kan schroeven.

  • Ik kan een paard naar het water brengen, maar kan en wil het niet dwingen te drinken.

  • Ik verspil geen tijd aan pogingen om er iets in te stoppen wat jij niet hebt meegekregen; ik werk aan en met wat er al wèl is.

  • Ik investeer jaarlijks vier procent van mijn omzet in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn uitgangspunten

Voor wie werk(te) ik?

Bedrijven waar ik voor train(de) en/of coach(te) zijn: ABN-AMRO Bank, AHOLD, Autoriteit Financiële Markten, APG, a.s.r., Atradius, BDO, Booking.com, Belastingdienst, Bank Nederlandse Gemeenten, Careyn, Deloitte, Deltares, De Nederlandsche Bank, Gemeente Den Haag, Gemeente Tytsjerksteradiel, Hogeschool van Amsterdam, ICA Young Professionals, ICS, IND, ING, KLM, Landelijke Huisartsen Vereniging, Maxeda, Mazars, Menzis, Merem, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nationale Nederlanden, Nationale Politie, Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek, New Venture, OLX, ProRail, PwC, Rechtbank Amsterdam, THNK the School of Creative Leadership,TNO, Triam Float, Vinu, Vodaphone-Ziggo, Zilveren Kruis-Achmea.

Werken in het Engels

Ik druk mij net zo makkelijk uit in de Engelse als in de Nederlandse taal. Zodoende word ik regelmatig gevraagd voor internationale opdrachten waarbij Engels de voertaal is. Zo werk(te) ik met deelnemers en coachees uit Albanië, Argentinië, België, Bosnië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Denemarken, Dubai, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Groot-Brittannië, Haïti, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Jordanië, Libanon, Malawi, Marokko, Mexico, Nigeria, Oekraïne, Palestijnse Gebieden, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Rusland, Singapore, Soedan, Spanje, Trinidad & Tobago, Tunesië, Turkije, Venezuela, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

bottom of page