gereedschap

Vooral het gedachtegoed van Stephen Covey (7 Habits of Highly Effective People), Marshall B. Rosenberg (Non Violent Communication) en Marcus Buckingham (Strength Revolution) is richtinggevend in mijn werk en mijn eigen leven. Wil je weten welke andere auteurs mij hebben geïnspireerd, gevormd, gevoed? Kijk dan in mijn digitale boekenkast.

 

Methoden die ik veel inzet in mijn trainingen en coachings, zijn Systemisch Werken, het Birkman Instrument en Voice Dialogue. Daarnaast beschik ik over een goed gevulde rugzak met technieken, theorieën, oefeningen, modellen en opdrachten die ik, meestal zonder voorbereiding, op maat kan inzetten. Je zou kunnen zeggen dat ik de loop der jaren zèlf het gereedschap ben geworden. Dit maakt mij vrij om in het moment te werken met wat er met jou gebeurt. Deze werkwijze leidt vaak tot diepe leerervaringen.

 

Soms doet de situatie zich voor dat mijn expertise alleen niet voldoende is om jou te helpen je doelen te bereiken. In dat geval kan het zinvol zijn om de hulp in te roepen van een tweede expert.

 

Zo werk ik samen met:

  • trainingsacteurs met wie je op een veilige manier nieuw gedrag kunt uitproberen en oefenen in real life situaties
  • drama- en stemexperts die leren wat jij met je lichaam en je emoties kunt doen om je persoonlijke kracht maximaal tot z’n recht te laten komen en daarmee je omgeving (nog) effectiever te beïnvloeden
  • lichaamswerkers die gespecialiseerd zijn in yoga, mindfulness, haptonomie, shiatsu, aikido of tai chi.
  • Uiteraard gaan we alleen over tot het inzetten van een expert na grondig overleg.