Wat is de Birkman-methode

De Birkman-methode is een zelfbeoordelinginstrument ontwikkeld door dr. Roger Birkman van Birkman International in Houston. Voor aanvang van het traject dat wij samen starten, vul jij digitaal een uitgebreide vragenlijst in. Birkman International verwerkt deze tot een persoonlijke rapportage die ingaat op:

  • jouw beroepsmatige belangstelling 

  • jouw stijl van werken: jouw sterke en zwakke kanten 

  • jouw behoeften ten aanzien van je werkomgeving 

  • jouw stressgedrag.

De totale rapportage (verkrijgbaar in 20 talen) bestaat uit ongeveer 75 bladzijden en geeft je zelfinzicht een enorme boost.
 Hier kun je een voorbeeldrapportage downloaden.

 

Er bestaat uitgebreide informatie over de statistische onderbouwing van de methode. Hier volstaat te zeggen dat de Birkman-methode helemaal voldoet aan de eisen die aan een goed psychologische gedragsmeetinstrument worden gesteld: gestandaardiseerd, objectief, betrouwbaar en valide. Verdere informatie hierover is op aanvraag beschikbaar.

Hoe werkt de Birkman-methode?

Bij aanvang van een coachings- of trainingstraject krijg je van Birkman.nl een paswoord toegestuurd op jouw e-mailadres. Met dit paswoord krijg je via internet toegang tot de vragenlijst. Dreams in Business ontvangt de resultaten in de vorm van een uitgebreide rapportage. De rapportage wordt jouw eigendom nadat deze persoonlijk door mij aan jou is toegelicht.