vervulde dromen

Ik durf te zijn wie ik ben.

“Er was een groeiend verschil tussen wat ik deed en wie ik diep van binnen wilde zijn. Ik werd me daar steeds bewuster van. Het voelde alsof ik mijzelf verloochende. Dit maakte me soms boos en onzeker. Ik wilde leren zijn wie ik ècht ben, maar ik wist niet wat ik moest doen om dat te bewerkstelligen. Als directeur is het soms lonely at the top. Een stem in mij zei dat een leider dit soort vragen zèlf moet kunnen beantwoorden. Maar in m’n eentje kwam ik er niet uit… Dankzij het coachtraject met Betty voel ik het vertrouwen en de rust om ècht te zijn wie ik ben.”


 

Ik durf de knoop door te hakken en een volgende loopbaanstap te zetten.

“Ten gevolge van een koerswijziging binnen onze organisatie was de invulling van mijn functie veranderd. Hierdoor voelde ik me niet meer op mijn plaats en verloor ik veel energie. Ik moest een besluit nemen, stappen zetten. Maar op basis waarvan? En waar naartoe? Ik zocht een coach die mij kon helpen zien waar mijn motivatie en mijn kracht zit en in welke nieuwe werkomgeving die het best tot zijn recht komt. Pas toen ik dat zag durfde ik de knoop door te hakken en plannen maken.”


 

Ik durf te sturen op resultaat en rekenschap zonder bang te zijn de relatie met mijn medewerkers te beschadigen.

“Managen op resultaatgerichtheid en rekenschap wordt in ons bedrijf steeds belangrijker. Ik begrijp waarom dat moet en ik sta daar ook achter. Tegelijkertijd merkte ik dat ik het lastig vond om ‘t daadwerkelijk te doen. Diep van binnen was er een kereltje dat heel graag aardig gevonden wilde worden. Dankzij de coaching weet ik hoe ik bewust kan balanceren tussen ‘aardig’ en ‘zakelijk’ zijn, zonder daarbij de organisatiebelangen uit het oog te verliezen en zonder mijzelf te verloochenen.”

 

 

Dankzij het ontwikkelen van mijn emotionele intelligentie ben ik een geloofwaardiger leider.

“Ik doe veel op mijn gevoel. Hier is op zich niets mis mee. Maar op momenten dat emoties een grote(re) rol gaan spelen, daalde mijn effectiviteit. Dan werd ik heel gefocust, star, ging ik de strijd aan door allerlei argumenten aan te dragen, wat leidde tot felle discussies. Dit gebeurde met name als ik me niet serieus genomen voelde. Deze incidenten kostten veel energie. Soms sliep ik er slecht van. Na afloop kon ik er wel over praten, maar helaas was het kwaad dan al geschied. Ik wilde leren mijzelf effectiever te beïnvloeden; bewust aan de knoppen zitten van mijn eigen emoties en mijn ratio. Pas dan kon ik een geloofwaardige leider zijn. Dankzij het ontwikkelen van mijn emotionele intelligentie ben ik dat nu geworden.”