mijn vak als trainer en coach

Groot Psychologisch Modellenboek

Anthon van der Horst, Paul Hoogstraten en Hanno Meyer


Er zijn talloze psychologische modellen in omloop. Maar welk model is nu geschikt als je beter wilt leren omgaan met conflicten, je faalangst wilt aanpakken, je charisma wilt ontwikkelen of wilt weten welke leerstijl voor jou het meest effectief is? In het Groot Psychologisch Modellenboek worden de belangrijkste modellen op een rijtje gezet. Aan bod komen onder andere de Roos van Leary, het Primary Mental Abilities-model, The Big Five, RET, de piramide van Maslow, flow, de loopbaanankers van Schein, het Thomas-Kilmannmodel en Management Drives. 


Coachen met lef

Anita Bakker en Jacqui Halmans


Coachen met lef is de weergave van een gewaagd experiment waarin de theorie van Transactionele Analyse wordt gekoppeld aan de methodiek van Voice Dialogue. In deze synergie ontstaat een manier van coachen die resultaatgericht is en die op een speelse en energetische manier de kern raakt. Het resultaat is een inspirerend boek voor coaches met lef, dat praktische tools biedt die ze de volgende dag direct kunnen toepassen.


Liever (g)een training

Boudewijn Overduin & Jos Arets


'Liever (g)een training' is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat concreet en met veel 'eigen' casuïstiek de zogenaamde Human Performance Improvement-benadering uit de doeken doet. Deze benadering houdt een compleet andere opvatting in over het leren en presteren van mensen. Hoe vaak hoor je niet dat het investeren in opleiden en trainen van medewerkers vaak weinig effect heeft op de prestatie. De Human Performance Improvement benadering garandeert een veel groter effect. Dit boek maakt dat duidelijk.


Coachen met een leeg hoofd

Nicolette Kat


Als coach samen met je coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef, met een resultaatgerichte aanpak die in directe relatie staat tot de werkcontext dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede antenne hebben voor wat er in een ander omgaat. Coachen met een leeg hoofd laat zien hoe je je eigen ‘radio’ kunt uitschakelen, zodat je je volledig kunt openstellen voor de signalen die je coachee uitzendt. Want als je luistert naar je eigen zenders, die een mening hebben, een oordeel of een oplossing, dan luister je niet echt naar de ander. Pas als je hoofd leeg is, kun je hem horen.