management en organisatie

Management in de Praktijk

Peter E. Drucker

 

Deze klassieke titel betreft het brede onderwerp management, zonder wetenschappelijke nauwkeurigheid of diepte van analyse op te offeren. Het is een waardevolle bijdrage aan de studie van business effectiviteit, dat gelezen zou moeten worden door iedereen die informatie zoekt over de ontwikkelingen en plaats van management.


Een kader voor managementvaardigheden

Robert Quinn

 

In dit boekje uit de serie 'Management briefings' komen de verschillende rollen van een manager en de vaardigheden die vereist zijn voor de uitvoering van deze rollen aan de orde. Hiertoe integreert de internationaal erkende auteur vier bekende managementmodellen. De auteur probeert aan te geven dat deze vier modellen elkaar niet uitsluiten maar aanvullen.


Situationeel Leiderschap en de One Minute Manager

Kenneth Blachard

 

Blanchard en de Zigarmi's trekken de lijn door die Paul Hersey en Kenneth Blanchard samen hebben ontwikkeld in hun boek 'Management of Organizational Behavior'. In de bekende verhaalvorm die de One Minute Manager-boeken tot zo'n succes maakten, wordt de lezer vertrouwd gemaakt met een nieuwe stijl van leiding geven die tegemoet komt aan de steeds hogere eisen die aan het management worden gesteld.


No Nonsense Manager

Pat Kaufman

 

Wat een ANWB-gids is voor de reiziger en de Guide Michelin voor de gastronoom, is dit boek voor de leidinggevende. De no-nonsense manager is een beknopt, praktisch en down-to-earth zakboek. Een leidraad tot succes. Een naslagwerk om onder handbereik te hebben. Met kernachtige, doelgerichte en in de praktijk functioneel gebleken adviezen over ruim zeventig verschillende onderwerpen. Geen leesboek, maar een actieboek!


Het Geheim van de Leider

René van Loon

 

Leiderschap is een thema van alle tijden. Het fascineert. Ieder mens krijgt er mee te maken, als leider of als volger. Beide rollen vragen om bewustzijn van de situatie en (belangrijker nog) de ene rol bestaat niet zonder de andere.

In 'Het geheim van de leider' gaat Rens van Loon op zoek naar de essentie van goed leiderschap. Daarbij kiest hij verschillende invalshoeken: niet alleen biedt hij heldere definities en omschrijvingen, maar hij laat het thema ook oplichten in het bewustzijn van de lezer met behulp van foto's en gedichten. De eigen ervaring van zowel de lezer als de leider dient als leidraad bij de zoektocht.


Professionals en Leidinggeven

Patrick Mc Kenna & David Maister


Leiding geven aan professionals is niet gemakkelijk. Hoe ga je om met eigengereide, maar zeer getalenteerde professionals die onmogelijk zijn om mee te werken, maar waar je tegelijkertijd niet buiten kunt? ‘Professionals & Leidinggeven’ is een praktijkboek met concrete adviezen voor eenieder die als leider te maken krijgt met professionals. Het boek behandelt achtereenvolgens de persoon van de leider, de interactie met de individuele professional en het werken met teams van professionals. De auteurs bieden inzicht in de basis-beginselen van het coachen van professionals. Daarnaast krijg je tips hoe je mensen kunt prikkelen om het beste uit zichzelf te halen.