je persoonlijk leiderschap, effectiviteit en persoonlijke kracht

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Stephen R. Covey


Het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ behoeft nauwelijks nog introductie. Het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Covey heeft met dit boek een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.


Ik (k)en mijn ikken

Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn

 

Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue. Voor iedereen die zichzelf écht wil leren kennen. Een boek met veel herkenbare voorbeelden, dialogen en cartoons. In ‘Ik (k)en mijn ikke’ nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er allemaal verschillende gewoonten op na en hebben elk andere gevoelens en gedachten


Ontdek je sterke punten

Marcus Buckingham & Donald O. Clifton

 

Omdat we veelal gefixeerd zijn op onze zwakheden, slapen onze talenten. Met behulp van een revolutionair programma ontdekt de lezer zijn sterke punten en mogelijkheden. Een studie van maar liefst twee miljoen mensen ligt hieraan ten grondslag.

Elk exemplaar bevat een uniek code die toegang biedt tot de website van StrengthsFinder© Profile, het ondersteunende internetprogramma met online feedback voor persoonlijk en zakelijk succes.


De zin van het bestaan

Viktor E. Frankl

 

Professor Frankl verbleef drie jaar in verschillende concentratiekampen, waar hij getuige was van het meest gruwelijke menselijke leed. Dit boek is een kort, maar zeer boeiend verslag van zijn ervaringen. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verrassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke gerichte waarheid te vinden.


Dromen, durven, doen

Ben Tiggelaar

 

Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol? Wat bepaalt 95% van je gedrag (zonder dat je het merkt)? Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes? Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling... Maar wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en uiteindelijk doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Ben Tiggelaar geeft in dit boek heldere antwoorden. Gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én persoonlijke verhalen van mensen die – met vallen en opstaan – hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf.


De kracht van het Nu

Eckhart Tolle

 

Tolle's praktische en mystieke boodschap reikt ons transcendente waarheden aan die ons vrij maken. Om de weg te gaan die wordt beschreven in ‘De kracht van het Nu’ dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel' en ‘volmaakt' zijn.


De levensloop van de mens

Bernhard Lievegoed

 

Deze studie door Lievegoed over de menselijke levensloop is gebaseerd op veertig jaar ervaring als o.m. psychiater en bedrijfspsycholoog. Hij toont aan dat de kijk op elke levensfase in directe relatie staat met het mensbeeld dat men er voor zichzelf op nahoudt. In zeven hoofdstukken komt de ontwikkeling tijdens het menselijk leven aan de orde, waarbij lichaam, psyche en geest steeds tot een beeld voeren.


Echte leiders in echte organisaties

Rick Willemsen

 

Elke organisatie schreeuwt om leiderschap. Niet alleen van de top maar van iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor het behalen van gezamenlijke doelen. Laat je door het lezen van dit boek inspireren om jouw persoonlijk leiderschap (opnieuw) vorm te geven en een extra verdieping aan te brengen in je carrière. Word je bewust van valkuilen en bouw aan je succes door je te verdiepen in wezenlijke aspecten van succesvol samen werken met anderen, zowel in je werk als privé.


Flow

Mihaly Czikszentmihalyi

 

Iedereen heeft wel eens in een flow gezeten: we voelen ons sterk, alert, verrichten moeiteloos ons werk, hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren. Zowel ons tijdsbesef als onze problemen verdwijnen tijdelijk achter de horizon, en even lijken wij buiten onszelf te staan. Csikszentmihalyi bestudeerde deze zogenaamde 'optimale ervaring: een toestand waarin mensen verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd zijn en daar intens van genieten, gepaard met een bewustzijnstoestand die we flow noemen.